Asiantuntijana Tuottavuuden Tekijä – Nosturitarkastajat.

Nosturitarkastajat ovat oman alansa erityisasiantuntijoita, jotka varmistavat omilla tahoillaan, että kaikkia standardeja sekä määräyksiä noudatetaan, mikäli esimerkiksi tilaaja ei ole niistä kaikista itse tietoinen. Tämä auttaa myös kehittämään asiakkaan toimintaa ja tietoisuutta.

Nosturitarkastajan tehtävä on vastuullinen tehtäväkenttä nosturien ja nostolaitteiden parissa, tällä hetkellä Quantin Bolidenin yksikössä työskentelee useita nosturialan ammattilaisia, kaksi heistä ovat, Mitja Kaukinen ja Santtu Kuusisto.

Mitjalla on pitkä kokemus alalta ja Harjavallan Bolidenin yksikön startatessa 2017 tammikuussa hän palasi uudelleen Tuottavauuden tekijäksi Quant Sataservicelle. Tässä vaiheessa mukaan tulivat nosturitehtävät, kiinnostus ja motivaatio ovat pysyneet koko ajan korkealla vaativan ja vaihtelevan työn vuoksi.

Santtu aloitti Tuottavuuden tekijänä keväällä 2017 ja on toiminut heti alusta lähtien nosturiasentajana. Tarkastajan tehtävät olivat Santulle selkeä kiinnostuksen kohde, joten työnantajan kanssa päätettiin yhdessä lähteä kouluttamaan Santusta nosturitarkastajaa.

Työhön kouluttaudutaan AEL:n kurssilla, jota seuraa vaativa lopputentti. Jotta henkilö saa oikeudet toimia nosturitarkastajana hänellä tulee olla neljän vuoden työkokemus nosturien huolloista, kolmen vuoden työkokemus nosturien huolloista ammattikoulupohjalla tai kahden vuoden työkokemus nosturien huolloista insinööri taustalla.

Työ on vaativaa ja itsenäistä, jonka vuoksi työtehtävää arvostetaan alalla. Kyse on kuitenkin käytettävyyden ja ennen kaikkea yleisen turvallisuuden varmistamisesta. Nosturitarkastaja suorittaa normaalien huolto- ja korjaustöiden lisäksi määräaikaistarkastukset yhden vuoden välein, perusteelliset määräaikaistarkastuksia kymmenen vuoden välein, koekäytöt neljän vuoden välein sekä uusille laitteille tehtävät käyttöönottotarkastukset.

-Meillä työnantaja on tukenut kouluttautumista mm. ammatillisen kehittymisen kantilta sekä taloudellisesti, kurssimaksut sekä majoitukset ovat tulleet talon puolesta. Uskomme nosturitarkastajan koulutuksen tuovan lisäarvoa paitsi henkilölle itselleen, myös yrityksellemme. Nosturitarkastaja tuo kokonaisuudessaan positiivista sisältöä asiantuntijuudellaan yrityksen jokapäiväisiin toimintoihin, kertoo yksikönpäällikkö Mikko Salonen.

Quantilla nosturitarkastajien käytössä olevat digitaaliset työkalut mahdollistavat asiakkaalle tuoreimman tarkastuspöytäkirjan tarkastelun heti tarkastuksen suorittamisen jälkeen.

-Tämä on positiivinen kokemus niin meille itsellemme kuin myös asiakkaallemme. Sillä digitaalisen työkalun käyttö helpottaa myös asiakkaan dokumentointia, Mikko lisää.

Harjavallan yksikössä toimivat tarkastajat Mitja ja Santtu kertovat nosturitarkastajan tehtävän olevan vastuullinen, koska tarkastajan on toimittava itsenäisesti ja eettisiä ohjeita noudattaen. Lisäksi tarkastustehtävät on suoritettava ammattimaisesti, turvallisesti, riippumattomasti ja rehellisesti tarkastusta koskevien ohjeiden mukaisesti.

 

 

Mikko Salonen

Yksikönpäällikkö

Harjavalta

Mitja Kaukinen

Nosturitarkastaja

Harjavalta

Santtu Kuusisto

Nosturitarkastaja

Harjavalta

 

Lue lisää Nosturit ja nostoapuvälineet – Kannattavaa tuottavuutta kattavalla nostolaiteosaamisella