Henkilökuvassa: liiketoimintapäällikkö Petteri Särkiniemi – liiketoiminnan uudistaminen

Sähkömoottoripalveluja tarjoavassa Rauman Sähkökonehuollossa alkoi puhaltaa uudet tuulet viime syksynä, kun yritykseen saapui uusi kasvo Petteri Särkiniemi. Hän toteaa uudistuksien vievän aikaa, mutta yrityksen vahva asema luo mahdollisuudet mihin vain, kunhan ratkaisut maltetaan tehdä järkevästi.

Viime vuoden lokakuussa liiketoimintapäällikkönä Rauman Sähkökonehuollossa aloittanut Petteri Särkiniemi kertoo innokkaasti kehityksen kohteista ja yrityksen tulevaisuudesta. Alusta alkaen Särkiniemi kertoo halunneensa olla mukana nimenomaan yrityksen kehityksessä ja kasvussa, jonka vuoksi paikka liiketoimintapäällikkönä oli hänelle selkeä valinta. Pitkään alalla työskennelleestä miehestä huokuu kunnianhimo, ja halu olla mukana kehittämässä yritystä eteenpäin. Hän kuvaileekin omaavansa tavoite orientoituneen sekä kunnianhimoisen asenteen, mikä on ajanut häntä eteenpäin työelämässä.

Särkiniemi kertoo tulevien muutosten tuovan haasteita, kun toimintamalli käännetään eri tyyppiseksi maailmaksi, ”Yritystä on johdettu omistajavetoisesti, ja firman kasvaessa vanhat toimintatavat ovat jääneet elämään. Tehostaaksemme toimintaa, on toimintatapojen suunnitelmallisuus sekä selkeyttäminen tässä kohtaa järkevää. Laadun ja turvallisuuden on oltava jatkossakin kunnossa”. Tulevista haasteista puhuttaessa hän kertoo olevansa ”hyvillä fiiliksillä”, ja positiivista on ollut huomata yrityksen avoimuus uusille ehdotuksille. Tarkoituksena on viedä muutosta eteenpäin pikkuhiljaa, ja poimia pienen sekä suuren firman hyvät puolet yhteen, ja rakentaa näin uusi toimintamalli. Toimintaan liittyvien muutosten lisäksi hän pitää tärkeänä asiana henkilökunnan motivointia, ”Toki yksi esimiehen tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa, että ihmiset viihtyvät työssään, ja porukan henki on kunnossa. Tarkoituksena on, että työntekijä saa työstään irti muutakin kuin palkan”.

Rauman Sähkökonehuollon vahvuuksina Särkiniemi pitää palvelujen monipuolisuutta, jota monella kilpailijalla ei ole: ”Pystymme tarjoamaan sähkökoneen kääminnät laidasta laitaan sekä monipuoliset moottorihuollot. Sijaintimme ei myöskään voisi olla paljon parempi”. Yritystä kuvaavat avainsanat ovat palvelualttius, kustannustehokkuus sekä laadukkuus. Pääperiaatteena on tulevaisuudessakin olla asiakkaalle luotettava yhteistyökumppani, joka tekee laadukkaasti sen mistä on sovittu. ”Meillä on suuret mahdollisuudet molempien firmojen kehityksen osalta, kun teemme asiat fiksusti, mahdollisuuksia on paljon. Meidän tulee tarttua hetkeen!” kommentoi Särkiniemi lopuksi.

 

Raumansähkökonehuolto-Petteri-Särkiniemi

”Meillä on suuret mahdollisuudet molempien firmojen osalta, kun teemme asiat fiksusti, mahdollisuuksia on paljon. Meidän tulee tarttua hetkeen!”

 

Liiketoimintapäällikkö, Rauman Sähkökonehuolto Petteri Särkiniemi

puh. 050 467 0320

sähköposti petteri.sarkiniemi@rskh.fi

 

Kirjoittanut: Jenna Potila