Quant ja Nornickel –  Yhteistyön keskiössä turvallisuus, tuotannon tehokkuuden ja teknisen käytettävyyden parantaminen. 

Quantin ja Nornickel Harjavalta Oy:n pitkä yhteistyö on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 1999, jolloin Quantin tekijät kulkivat vielä ABB Full Service nimen alla. 20 vuotisen yhteistyön aikana toimintaa on kehitetty yhdessä iso harppaus eteenpäin askel askeleelta.

Sekä Quantille että NNH:lle on ollut tärkeää varmistaa, että turvallisuutta, kunnossapitotoimintaa ja yhteistyötä pystytään kehittämään koko ajan eteenpäin. Asiakkaan tuotanto pitää sisällään paljon prosessimuutoksia ja erilaisia vaihteluita tuotantotilanteessa, joihin palveluntarjoajan on pitänyt pystyä mukautumaan vuosien varrella yhteisen strategian mukaisesti. Jotta tähän on pystytty vastaamaan, on se edellyttänyt joustavuutta sekä viestinnän sujuvuutta yhteistyökumppaneiden välillä.

”Arvostamme todella paljon Nornickelin kanssa saavutettua 20-vuoden yhteistyötä. Matkan varrelle mahtuu monia haasteita, mutta yhdessä niistä on aina selvitty ja pystytty varmistamaan, että asiakas pystyy tuottamaan budjetoidun tuotantomäärän tuotteitaan ja pitämään yksikkökustannukset kurissa, kertoo aluejohtaja Petteri Särkiniemi

Kumppaneiden pitkäaikainen yhteinen tavoite on ollut optimoida käytettävyys, nopeus ja laatu, eli kokonaistehokkuus ja viimeisien vuosien kehitys OEE:n osalta on vakuuttava. Alkuvuosien jälkeen tapahtunut panostus kunnossapitokäytäntöjen kehittämiseen näkyi selkeänä muutoksena, kun vuonna 2010 vertailussa otettiin huomioon vuoden 2003 ja 2010 välillä tapahtunut muutos teknisen käytettävyyden osalta.

26.9.2019 Quant ja Nornickel viettivät hienon illan yhteistä matkaa muistellen, jonka päätteeksi luovutettiin käsin tehty muisto 20-vuoden kumppanuudesta, yksi ratas jokaista vuotta kohti.

 

”Pitkän liiton salaisuus on mm. tehtaan käytettävyyden, turvallisuuden ja kustannustehokkkuuden jatkuva parantaminen tiiviissä yhteistyössä.” Kirjoitti Joni Hautojärvi, Nornickelin toimitusjohtaja. Yhteistyö tulee myös jatkumaan, maanantaina 30.9.2019 kirjoitettiin Nornickelin kanssa uusi monivuotinen sopimus eli yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa. 

 

Quantin edustajana Petteri Särkiniemi ja Nornickelin toimitusjohtaja Joni Hautojärvi