Tuottavuuden Tekijämme Antti Rossi harjoittelee WorldSkills- kilpailuihin Quantin Metsä Woodilla

Tuottavuuden Tekijämme Antti Rossi lähtee edustamaan Suomea elokuussa järjestettäviin WorldSkills- kilpailuihin Kazaniin. Rossi oli mukana myös Joensuussa järjestetyissä Taitajan Suomenmestaruuskilpailuissa.

Worldskills on jokavuotinen ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailu, jonka tarkoituksena on edistää ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen osaamisen arvostusta ja tunnettavuutta yhteiskunnassa. Kilpailuiden avulla tuodaan esiin myös ammatillisen koulutuksen uudistuksia.

Vuoden 2018 marraskuussa asentajamme Antti Rossi valittiin mukaan Worldskills Suomen MM- joukkueeseen. Rossin lajina kilpailuissa on tehdaskunnossapito. Aikaisempaa kilpailukokemusta Taitaja SM-kilpailuista vuosilta 2015 ja 2016, jolloin hän sijoittui peräkkäisinä vuosina palkintosijoille. Toukokuussa Antti harjoitteli omalla laji alueellaan SkillsFinland Taitaja 2019- kilpailuissa Joensuussa, jossa hän treenasi kilpailutilanteen paineensietokykyään, laakerointia, sähköpneumaattisia kytkentöjä sekä asennusta maailmanmestaruuskilpailuja varten.

Suomen Worldskills- maajoukkueessa on 27 oman lajinsa osaajaa. Yhdessä joukkue treenaa maajoukkueleireillä, joita on ajoitettu joulukuusta kesäkuulle.

-WorldSkills on suuri tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Venäjällä Kazanissa. Olemme valmistautuneet kisoihin käymällä läpi perusasioita ja -tietoja kilpailukaupungista. Lisäksi olemme käyneet läpi mahdollisia tulevia tehtäviä, joita kilpailussa täytyy osata.

Maailmanmestaruuskilpailuihin Antti on treenannut töidensä kautta Quantin yksikössä Metsä Woodillla. Antti kertoo, että töiden kautta harjoittelu on paras mahdollinen tapa treenata kisoihin, sillä juuri näitä taitoja kisoissa tarvitaan. Työpaikallakin Antin osallistuminen Worldskills kilpailuihin on otettu avoimesti vastaan.

-Työpaikalla on hyvin otettu vastaan kilpailuharjoitteluni. Olemme saaneet hyvin joustettua puolin ja toisin työaikoja sopiessa. Onhan tämä vähän kerran elämässä- tilaisuus, niin hyvä että osallistumiseen annetaan mahdollisuus.

Maailmanmestaruusjoukkueen 27 kilpailijaa kilpailevat jokainen omalla alallaan yksilökilpailijana muutamaa parilajia lukuun ottamatta. Vaikka joukkuelaiset ottavatkin osaa omissa lajeissaan, on yhteistyö tärkeää joukkueen menestyksessä. Tätä voisi verrata myös työpaikalla tarvittavaan yhteistyöhön.

-Vaikka mekin kilpailemme jokainen omassa lajissamme, on toisten tuki korvaamatonta. Esimerkiksi huonon osuuden jälkeen on hyvä, että joukkueen kanssa asiasta voi keskustella ja saada tukea. Myös töissä on hyvä saada tukea ja apua työkavereilta, mikäli sitä tarvitsee. Haastavatkin työtehtävät saadaan tehtyä, kun tiiminä toimitaan ja puhalletaan yhteen hiileen.

Vaikka kilpailutehtävät ovatkin jo pääpiirteittäin tiedossa, on jännitys aistittavissa. Antti kertookin, että eniten jännittää kilpailuissa käytössä olevat uudet koneet ja laitteet, joita täytyy osata käyttää.

 

Toivotamme Antille onnea treenikaudelle ja elokuussa 22.-27. järjestettäviin Maailmanmestaruuskisoihin!