Tuottavuuden Tekijät: Mikko Salonen – ”Sataservice tuntui heti omalta.”

Viime vuoden tammikuussa kunnossapitoinsinööriksi taloon saapunut Mikko Salonen kertoo, kuinka hänen tutustuessaan yrityksen toimintaan ja arvoihin Sataservice vaikutti heti hänelle sopivalta työnantajalta. Nyt vuotta myöhemmin Salonen toimii Harjavallan yksikönpäällikkönä.

-Tutustuessani Sataservicen toimintaan ja arvoihin paremmin, yritys oli ollut fiksusti esillä ja vaikutti heti omalta. Aikaisemmin olin työskennellyt pienemmissä organisaatioissa ja mielessäni oli käynyt vaihtoehto siirtyä suurempaan organisaatioon, jossa mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen olisivat laajemmat.

Alusta alkaen Salonen kertoo olleensa kiinnostunut yksikön toiminnan kehittämisestä ja edistämisestä. Vuosien kokemus alalta oli myös tuonut mukanaan kunnianhimoiselle kunnossapitoinsinöörille omat henkilökohtaiset tavoitteet omalle työuralleen, joita hän halusi mahdollisuuksien mukaan lähteä tavoittelemaan.

-Taloon tullessani aloitin kunnossapitoinsinöörinä yrityksen uudessa yksikössä Harjavallassa. Olen alusta asti ilmaissut haluavani olla aktiivisesti mukana viemässä yksikön toimintaa eteenpäin. Pikkuhiljaa vuoden mittaan tehtäväni ovat muuttuneet vastuullisemmiksi. Varmuutta olen saanut työtehtäviäni tukevista kursseista, jonka lisäksi olen aina saanut tukea esimieheltäni tilanteen sitä vaatiessa, Salonen kertoo.

-On ollut hienoa nähdä, kuinka yrityksessä kannustetaan yrittäjähenkiseen toimintaan, vastuun ottamiseen ja oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämiseen. Suosittelisin työnantajaa hetkeäkään empimättä, Salonen lisää.

”Tuottavuuden tekijänä olen täysillä mukana ja valmis laittamaan itseni likoon.”

Sataservicen kehitystä vuosien mittaan sivusta seuranneena, näkee hän yrityksen ottaneen suuria harppauksia eteenpäin ja nousseen keskivertoa korkeammalle tasolle.

-Olemme nousseet hyvään asemaan ja haluamme kehittyä koko ajan lisää, on erittäin tärkeää, ettemme anna kehityksen pysähtyä. Harva firma satsaa tulevaisuuden ratkaisuihin yhtä tehokkaasti, olemme siinä huippu tasolla. Meiltä löytyy kaikki tarvittavat ainesosat menestyä alan markkinoilla ja nousta taso tasolta korkeammalle. Yksikkömme ja koko yrityksemme koostuu vahvoista tekijöistä.

-Minulle henkilökohtaisesti Tuottavuuden tekijänä toimiminen merkitsee sitoutumista yrityksen yhteisiin tavoitteisiin. Tuottavuuden tekijänä olen täysillä mukana ja valmis laittamaan itseni likoon, näiden lisäksi tarvitaan toki myös asennetta. Näin homma toimii ja yritys kehittyy. Työpäivä ei välttämättä aina lopu iltapäivällä neljältä tai viideltä, vaan töitä tehdään iltamyöhään asti, Salonen naurahtaa.

-Tuottavuuden tekijä-asenne ja sitoutuminen näkyy ennen kaikkea positiivisena viestinä asiakkaalle. Päivittäisestä työskentelystä nousee esiin välittäminen ja toimiminen asiakkaan etu edellä. Kyse on tietynlaisesta elämäntavasta suhtautua omaan työhön, kuin se olisi harrastus, jolloin asiakkaan toiminnan kehittäminen on sidottu omaan onnistumiseen. Näillä ainesosilla olemme rakentaneet toimivan yhteistyön ja luottamuksen meidän ja Boliden Harjavalta Oy:n välille.

”Harjavallan yksikkö koostuu vahvoista pelaajista!”

Salonen on ylpeä yksiköstään ja näkee vahvuutena nimenomaan yksikössä työskentelevät tekijät.

-Yksi tärkeimmistä vahvuuksistamme on laaja osaaminen sekä yhteenkuuluvuus. Tiimimme koostuu vahvoista pelaajista! Työskentelemme yhtenä tiiminä ja meiltä kaikilta löytyy positiivinen ajattelutapa. Teemme kaikkea mahdollista mm. workshop, infra, nosturikorjaus, LVI kunnossapito yms.  

Salonen näkee Harjavallan yksikön toimivana kokonaisuutena ja on ylpeä kaikista tiimin työntekijöistä. Alan toimintatavat kuitenkin muuttavat muotoaan jatkuvasti tehokkaampaan suuntaan ja kehitettävää löytyy koko ajan.

-Työturvallisuus on tärkeässä asemassa, jonka saralla löytyy aina kehityksen kohteita. Turvallisuutta viedään jatkuvasti eteenpäin esimerkiksi uusien sovellustemme kautta. Alan muuttuvat modernit työtavat ja digitalisoituminen luovat myös oman kehityskohteensa, haluamme olla etulinjassa kehittämässä työtapojamme eteenpäin.

”Kiitos kuuluu meidän Tuottavuuden tekijöillemme!”

Salonen on ylpeä tavasta, miten koko tiimi toimii yksikössä alun haasteista huolimatta ja haluaa tsempata koko tiimiä uuteen vuoteen.

-Olemme päässeet yhdessä hienoon asemaan ja kiitos kuuluu täysin meidän omille Tuottavuuden tekijöillemme! Pyritään pitämään kasvu vastaavanlaisena tänäkin vuonna! Kovalla työllä ja oikealla asenteella luomme turvallisen ja menestyvän työympäristön, joka siivittää pitkälle, kommentoi Salonen lopuksi.

 

 

 

Kirjoittanut Jenna Potila