Tuottavuuden Tekijätär: Anna-Leena – ”Nyt tiedän, mitä haluan tehdä isona!”

Kohta vuoden verran Tuottavuuden Tekijöiden tiimissä työskennellyt Anna-Leena Lindfors saapui taloon sattuman kautta, mutta on enemmän kuin tyytyväinen viime vuoden kesäkuussa tapahtuneeseen työpaikan vaihdokseen. Nyt hän on matkalla kunnossapidon ammattilaiseksi!

Saisinko sun työt?

Harvalta löytyy yhtä monipuolinen työkokemus kuin Anna-Leenalta. Hän oli etsinyt omaa alaansa jo pitkään ja läpi oli käyty muun muassa myymälä-, leipomo-  ja ravintolapuolen työtehtävät. Viimeisimpänä hän työskenteli pesulassa, jossa Sataservice vastasi kunnossapidosta. Yrityksenä Sataservice oli vielä tuossa vaiheessa hänelle melko vieras.

-Niin sanotut miesten hommat ovat aina kiinnostaneet. Yhtenä syynä tähän on se, että aloilla on yleisesti hyviä tyyppejä töissä ja reilu meininki. Työskentelin tuolloin pesulassa Porissa, jossa Sataservice vastasi kunnossapidosta. Huikkasin asentajalle ohimennen ”Saisinko sun työt?”. Tämän seurauksena asiaa alettiinkin selvittelemään oikeasti tarkemmin ja kävi ilmi, että minulle löytyisi oppisopimuspaikka Sataservicen uudesta yksiköstä Harjavallasta. Siitä matka kunnossapidon ammattilaiseksi alkoi, Anna-Leena kertoo.

Pääsin heti töiden pariin.

Paikan varmistuessa Harjavallan yksiköstä Anna-Leena hyppäsi Tuottavuuden Tekijöiden tiimiin hetkeäkään empimättä, vaikka kokemusta alan töistä ei vielä löytynyt.

-Minut otettiin todella hyvin vastaan ja olen saanut paljon tukea koko oppimisprosessin ajan. Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia töitä, joka on tietysti edesauttanut oppimistani entisestään.

-Oli hienoa huomata, että vaikka tulin jätkien keskelle ainoana naisena, minua ei ole tytötelty vaan minut on otettu heti hyvin mukaan töiden pariin.

Vasta nyt tiedän mitä haluan tehdä isona.

Anna-Leena on tyytyväinen alan vaihdokseen ja oppisopimuskoulutus eteneekin hyvää vauhtia. Hän odottaa valmistuvansa ensivuoden loppuun mennessä.

-Alan vaihdos kannatti. Vasta nyt tässä iässä alkaa selvitä mitä haluan tehdä isona. Olen todella kiitollinen siitä, että minulle tarjottiin tällaista mahdollisuutta, vaikka minulta ei löytynyt vielä yhtään kokoemusta ennestään. Nyt, kun olen vuoden verran suorittanut oppisopimuskoulutustani, olen myös löytänyt viimein alan, jonka voin sanoa näkeväni tulevaisuuden ammattinani, Anna-Leena toteaa.

Alan koulutusta käyvältä Tuottavuuden Tekijältä löytyy hyvin talontapoihin istuva asenne toimia esimerkkinä.

-Tuottavuuden tekijän kuuluu toimia esimerkkinä muille etenkin työturvallisuuden osalta, mutta toki myös työt tulee tehdä huolellisesti ja ajallaan.

-Yksikkömme vahvuuksina näen ehdottomasti erittäin monipuolisen osaamisen. Saapuessani tänne yllätyin siitä, kuinka paljon osaamista ja pätevyyttä henkilöiltä löytyy iästä huolimatta. Kehityskohteena yksikössäni näkisin vieläkin tehokkaamman henkilöstöresurssien hyödyntämisen.

Kiinnostus alaan ja hyvämotivaatio ovat kaiken a ja o.

Me Sataservicellä haluamme kannustaa alalle myös uusia tekijöitä, aina ei tarvitse olla valmis osaaja. Ammatillisen osaamisen lisäksi tekijän tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat myös kiinnostus alaan ja hyvä motivaatio. Kun nämä ominaisuudet löytyvät, oppisopimus on erittäin joustava ja toimiva tapa kouluttautua ammattiin, töiden parissa ne työt kuitenkin lopulta opitaan.

-Olisi hienoa saada alallemme naispuolisia tekijöitä lisää, he tuovat uusia näkökantoja ja ovat erittäin tunnollisia tekijöitä. Alamme on monipuolinen ja erilaisia työtehtäviä on runsaasti. Onneksi olemme jatkuvasti yrityksenä kasvaneet ja saaneet palkata uutta työvoimaa paljon, joukkoon mahtuu niin varttuneemmat ammattilaiset kuin vasta työuraansa aloittelevat henkilöt, Porin ja Harjavallan aluejohtaja Petteri Särkiniemi kommentoi lopuksi.