Uusi yksikkö Harjavaltaan ennätysajassa

Vuoden vaihteessa solmitun yhteistyön myötä uuden aluehuoltoyksikön suunnittelu ja toteutus tuli tapahtua kolmen viikon kuluessa. Harjavallan aluehuollon päällikkönä toimiva Kari Lundgren näkee tilanteen positiivisessa valossa nopeasta aloituksesta huolimatta.

Sataservicen vuosi alkoi heti lupaavasti, kun uusi ja merkittävä kumppanuus solmittiin Boliden Harjavalta Oy:n (BOHA) kanssa. Yhteistyö toi mukanaan mahdollisuuden laajentua uudelle alueelle nopealla aikavälillä. Harjavallan aluehuoltoyksikkö perustettiin vain kolmeviikkoa yhteystyön solmimisesta. Nopea toiminnan aloitus ei kuitenkaan vaikuttanut työn laatuun, vaan asiakkaalle varmistettiin laadukas palvelukokonaisuus aikataulusta huolimatta. Uuden Harjavallan aluehuoltoyksikön startista kertoi tarkemmin myös Porin aluehuollon päällikkönä toimiva Kari Lundgren sekä projektin yleisistä asioista vastaava Antti Ikonen.

Kyseisen kohteen käynnistys erosi selkeästi aiemmista starteista, johtuen kohteessa tarvittavista tarkoista työluvista, työturvallisuuden huomioinnista sekä nopeasta aikataulusta. Kolme viikkoa sopparista käynnistykseen, käytännössä yksikön rakentaminen lähti liikkeelle nollasta, ihan tarvittavista työkaluista lähtien. Lundgren kertoo.

Nopea aikataulu pakotti toimimaan pidemmittä puheitta ja tarkempia suunnittelematta. Poikkeava kohde ja nopea yhteistyön aloitus ei kuitenkaan laittanut kapuloita rattaisiin. Alussa pieniä haasteita matkanvarrelle toi kuitenkin omien toimitilojen puuttuminen. Aikaisempi kunnossapito firma toimi vielä Sataservicen tulevissa tiloissa ja ensimmäisen kuukauden työt jouduttiin tekemään siellä, missä tilaa sillä hetkellä oli.

Kehitymme jatkuvasti. Asiakas on tyytyväinen, joten voimme todeta, että onnistuimme käynnistyksessä hyvin. Pian alkavan revision jälkeen olemme jo pitkällä, kommentoi Lundgren tilannetta.

Työympäristö on haastava ja kohteen ominaisuuksista johtuen Sataservice kiinnittää erityistä huomiota tarvittaviin työturvallisuus käytäntöihin ja niiden ohjeistamiseen turvatakseen työntekijöidensä turvallisuuden. Turvallisen työympäristön mahdollistamiseksi kohteessa kutakin osastoa koskee perehdytys ja työluvan haku ennen työskentelyn aloitusta. Muistin virkistykseksi tiimi järjestää viikoittain myös turvavartit, joissa käydään läpi yksi työturvallisuus asia kunakin kertana.

Töitä on riittämiin ja kaiken kaikkiaan yksikkö työllistää tällä hetkellä kolmisenkymmentä Sataserviceläistä. Käynnistyksen tueksi tuotiin miehiä myös lähialueiden yksiköistä. Yksikössä on vielä muutama lainamies Raumalta, mutta viimeisetkin rekrytoinnit on tarkoitus saattaa maaliin toukokuun aikana. Erityisiä kehityksen kohteita Lundgren ei nimeä, mutta raportointia voisi tulevaisuudessa ajatella tehostettavan mahdollisesti toisenlaisilla keinoilla.

Suurempana toimijana tunnettu Sataservice on yleisesti otettu koko alueella positiivisin mielen vastaan. Harjavallan aluehuoltoyksikkö toimii tällä hetkellä Bolidenin lisäksi myös Step Oy kunnonvalvonnan tehtävissä. Kohteiden määrän odotetaan pikkuhiljaa kasvavan tulevaisuudessa yksikön kotiuduttua uudelle alueelle.

 

Kuvassa: Ville Uusitalo, Juha Jänismäki ja Seppo Suominen

 

Porin ja Harjavallan aluehuoltopäällikkö, Kari Lundgren

puh 040 0270 091

sähköposti kari.lundgren@sataservice.com

 

 

Kirjoittanut Jenna Potila